profiel
werkwijze
resultaten
referenties
studenten
contact
 
Tastbare resultaten

Mantelzorg

Naam:
Opdrachtgever:
Realisatie:
Adviseurs:
Communities t.b.v. mantelzorgers
Univé Verzekeringen (UVIT)
april 2006 - heden
Baukje Wallendal, Linda Schotanus, Jeroen Loeffen
Aanleiding
Uit divers onderzoek blijkt dat veel mantelzorgers in een sociaal isolement zitten en moeilijk aan juiste en relevante informatie kunnen komen. Hebben jongere mantelzorgers door de intensieve zorgverlening vaak geen tijd en/of energie om de juiste informatie te achterhalen, oudere mantelzorgers weten vaak niet welke wegen moeten worden bewandeld om aan informatie te komen.

Project en product
Behalve hulp en ondersteuning door professionele (zorg)organisaties, kunnen mantelzorgers elkaar ook erg goed helpen. Zij zijn immers de kennis- en ervaringsdeskundigen bij uitstek! Univé maakt het daarom mogelijk dat mantelzorgers een eigen platform krijgen en via de digitale weg met elkaar in contact kunnen komen. Door de ontwikkeling van lokaal/regionaal gebonden, interactieve webkranten (virtuele ontmoetingsplaatsen) voor mantelzorgers wordt mogelijk gemaakt dat mantelzorgers elkaar snel en gemakkelijk kunnen helpen en/of geholpen kunnen worden.

Zie voor meer informatie op: www.mantelzorgnet.nl

Verrichte werkzaamheden door adviseurs:
Aanleg van een landelijk netwerk van webkranten, waaronder:
  • creëren van netwerken met overheden, maatschappelijke organisaties en relevante partijen op het terrein van (mantel)zorg (lokaal, regionaal, landelijk);
  • ondersteunen van redactieleden bij de opzet, onderhoud en promotie van de webkrant;
« terug
Wallendal Consultancy
Zilverschoon 170
8607 GE Sneek
T (0515) 42 11 29
E info@wallendalconsultancy.nl
Algemene voorwaarden | Colofon